Meniu
Your Cart

Transport GRATUIT peste 299 lei în România | Transport GRATUIT peste 299 Euro în U.E.

Materialele noastre

Ce materiale folosim?

1. Lână de merinos

”Merinos” este numele unei rase de oi a căror lână este foarte fină, de aceea este posibil să avem articole potrivite pentru a fi luate direct pe piele, fără niciun disconfort, nu ”mușcă”, nu ”înțeapă” și nu dă senzație de mâncărime, dimpotrivă este atat de fină și moale, ca o a doua piele. 


Ce știm despre lână? Că ține de cald, primul răspuns, probabil. Așa este, însă trebuie să știți că defapt, lână are capacitatea de păstra temperatura corpului constantă, astfel că pe vreme rece, corpul nostru rămâne protejat, iar pe vreme caldă nu supraîncălzește! Lâna absoarbe umezeală însă fără a lasa senzația de umed; cercetătorii spun că poate absorbi apa până la 30% din greutatea ei, fără a crea niciun disconfort purtătorului ei și în plus fiind un material respirabil, nu o reține, ci se va evapora rapid. Acesta este motivul pentru care tricourile și maieurile din lână de merinos sunt alegerea celor mai mulți părinți pentru copiii lor: copii pot alerga in voie, vor transpira desigur, însă nu vor rămâne uzi în spate și nu vor răci. 


Un alt termen cu care vă veți familiariza este lanolina – grăsimea produsă de pielea animalelor purtătoare de lână – aici oile merinos. Lanolina se regăsește încă în fibra materialelor textile prelucrate din lână și este recomandat în continuare să folosim un detergent cu lanolină pentru a-i păstra proprietățile. Lanolina previne apariția bacteriilor și astfel a mirosurilor neplăcute dezvoltate de acestea. Tot ea este responsabilă și de capacitatea de auto curățare a lânii, asta înseamnă că hainuțele nu necesită spălare la fel de frecventă ca cele din alte fibre. 


Foarte important de știut este și faptul că lâna ofertă protecție UV naturală, nivelul de protecție fiind direct proporțional cu grosimea materialului din care este confecționat articolul.


În colecția noastră de materiale veți găsi materiale tip:


 • Jerseu cu o greutate între 150g – 200g – acesta este un material fin sau extrafin (daca firul folosit a avut un număr de microni cât mai mic) și este perfect pentru articole de corp. Deobicei își pătrează forma, nu face coate/genunchi după purtare și pentru că este un material cu ținută este ales în confecționarea de bustiere, maieuri sport, chiar bluze elegante sau rochii (dacă este suficient de gros – aprox 190g-220g)
 • Rib fin cu o greutate intre 150g – 180g – aceasta poate fi rib 1x1 sau rib 2x2 (deobicei), un material foarte elastic, moale, fin care se mulează pe corp ca într-o îmbrățișare. Din acest tip de material sunt confectionate majoritate articolelor de corp pentru copii și a articolelor de corp destinate sporturilor de iarna sau haine de corp pentru dormit, pentru ca ofera lejeritate, mobilitate și extra confort. Un mic neajuns este faptul că la purtare ia forma corpului, însă își revine imediat după spălare.
 • Interlock cu o greutate între 200-250g – acesta este un material tricotat în fir dublu, foarte moale și fin, mai plin ceea ce îl face să fie potrivit pentru bluze, pantaloni, caciuli si alte articole pentru copii și adulți, care pot fi purtate direct pe piele, dar și ca strat intermediar sau purtate ca atare în zile mai călduroase. 
 • Rib 2x2 cu o greutate între 300-350g – material mai grosut, potrivit pentru colanti, bluze, cardigane, rochii și fuste de damă. În funcție de tipul firului folosit la tricot, acesta poate să ia forma corpului (spre exemplu să facă genunchi) sau poate fi un material care are o ținută foarte bună.            


Materiale noastre sunt certificate cel puțin OEKO-Tex, unele (cele tip interlock) au și certificare mulesing free și le procurăm de aproape, din Europa.


2. In

 • In țesut (woven) este probabil cel cu care suntem familiarizați cel mai mult, folosit la bluze, cămăși, pantaloni, rochii pentru că este un material răcoros, se usucă repede, dar se șifonează repede. Ceea ce poate nu ați știut este ca noi folosim in prespălat, care este mai moale, se șifonează mai puțin, prin urmare este mai plăcut. Am încercat și varianta de material din in + bumbac care este moale și plăcut.


Inul a fost întotdeauna un material prețios, un simbol al purității și al armoniei, iar cu fiecare spălare devine mai moale în plus oferă protecție UV. 


Noi folosim inul țesut pentru a realiza pălării, rochițe, pantaloni, cămăși pentru copii și pentru femei.


 • In tricotat (knitted) ideal pentru tricouri lejere. Potrivit și pentru rochite, fustite sau pantaloni scurți.


Inul folosit de noi este dintre cele de cea mai bună calitate, este certificat Oeko-Tex și provine din Europa.


3. Cânepă

 • Cânepă țesută (woven) ca și mod de utilizare, are aceleași aplicații ca și inul țesut însă proprietățile ei sunt net superioare, întrucât nu necesită pesticide sau alte substanțe toxice care să o protejeze și să o ajute să crească -prin urmare este o fibra ecologica 100%, este de 8 x mai rezistentă decât inul și oferă o protecție UV mai mare.


Noi considerăm că este alegerea ideală pentru pălăriile de soare și cămăși/tunici.


 • Cânepă tricotată (knitted) are același utilizări ca inul tricotat, însă trebuie să subliniem că are o rezistență mai mare.


Cânepa pe care noi o folosim este produsă în Europa.


4. Mătase tricotată

 • Cel mai iubit material este amestecul de mătase cu merino în proporție de 70%. Un material atat de fin și ușor, ideal pentru persoanele cu ten sensibil, adorat pe timp de vară pentru finețea și confortul pe care îl oferă atunci când e foarte cald. Mătasea are proprietăți vindecătoare, așa că părinții îl aleg pentru copilașii lor, în caz de afecțiuni ale pielii.
 • Metrajul din mătase este tricotat în mod special pentru noi, de către o fabrică cu specialiști în mătase, în China, iar lâna de merinos folosită este importată din Australia. Astfel, rezultă un material premium de care te vei îndrăgosti de la prima purtare.


5. Bumbac organic

 • Muselină din bumbac organic – 100% - un material usor, aerat, compus din 2 sau 3 straturi de material foarte subțire și moale. Perfect pentru orice anotimp, însă foarte căutat pe timp de vara.  Atât în culori uni, cât și în printuri digitale acest material este cel mai la îndemână atunci când dorești să porți un articol natural, sigur, confortabil și deosebit.
 • Jerseu din bumbac organic 95% - preferat pentru tinutele de zi cu zi, atat pentru adulți, cât și pentru copii. Un material moale, natural, elastic din care confectionăm cele mai frumoase rochite, tricouri sau chiar pijamale.


Metrajele din bumbac organic sunt produse în Europa și sunt certificate GOTS.